Skip to the content
Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w WarszawieSzkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • IRK
  • Sylabus SGGW
  • E-HMS
  • Intranet
  • Poczta
  • E-SGGW
  • Studia
  • Nauka
  • Współpraca i usługi
  • Uczelnia
  • Informacje praktyczne
  • Studia
  • Nauka
  • Współpraca i usługi
  • Uczelnia
  • Informacje praktyczne
Home / Studia SGGW / Aktywność studentów / Dni SGGW / Wykłady otwarte
19 maja (piątek)
20 maja (Sobota)
19 maja (piątek)

10.00-11.00


  • „Co warto wiedzieć o rankingach akademickich” – dr Piotr Pietrzak (budynek 7, sala 19) – Instytut Zarządzania, Wydział Ekonomiczny
  • „Kreatywność kompetencja przyszłości” – dr Olena Kulykovets (budynek 6, sala A-17) – Instytut Zarządzania, Wydział Ekonomiczny
  • „Jak zbudować dostatnią emeryturę poza ZUS?” – Magdalena Kondej (budynek 7, sala 20) – Instytut Ekonomii i Finansów, Wydział Ekonomiczny
  • „ABC bakterii ciekawych, groźnych i pożytecznych” – dr hab. Elżbieta Hać-Szymańczuk, prof. SGGW (budynek 6, sala A-43) – Wydział Technologii Żywności
  • „Czy wiesz co pijesz?” – dr hab. Dorota Nowak (budynek 6, sala D-22) – Wydział Technologii Żywności
  • „Enzymy – potężne przyspieszacze z maleńkim centrum dowodzenia” – dr inż. Katarzyna Tarnowska (budynek 7, sala 102) – Wydział Technologii Żywności

 

11.00-12.00


  • „Podatek „od deszczu” – czym ta danina właściwie jest?” – dr inż. Anna Milewska (budynek 6, sala A-17) – Instytut Ekonomii i Finansów, Wydział Ekonomiczny
  • „Jak przygotować się do wypowiedzi publicznej” – dr Ewa Jaska (budynek 7, sala 116) – Instytut Ekonomii i Finansów, Wydział Ekonomiczny 
  • „Inwestowanie w czasie globalnej niepewności” – Krzysztof Śnieżko, (budynek 7, sala 20) – Instytut Ekonomii i Finansów, Wydział Ekonomiczny (Koło Naukowe Ekonomii Międzynarodowej)
  • „ABC bakterii ciekawych, groźnych i pożytecznych” – dr hab. Elżbieta Hać-Szymańczuk, prof. SGGW (budynek 6, sala A-43) – Wydział Technologii Żywności
  • „Czy wiesz co pijesz?” – dr hab. Dorota Nowak (budynek 6, sala D-22) – Wydział Technologii Żywności
  • „Czy w przyszłości będziemy jeść owady?” – mgr inż. Radosław Bogusz, mgr inż. Anna Sybilska (budynek 8, sala 112) – Wydział Technologii Żywności
  • „Jak przygotować się do wypowiedzi publicznej” – (budynek 7, sala 116)
  • „Czy opakowanie żywności może być jadalne?” – dr hab. Sabina Galus (budynek 7, sala 102) – Wydział Technologii Żywności

 

12.00-13.00


  • „Zastosowanie sztucznej inteligencji we współczesnych organizacjach” – dr inż. Agnieszka Tul-Krzyszczuk, dr Barbara Wyrzykowska (budynek 7, sala 102) Instytut Zarządzania, Wydział Ekonomiczny
  • „Aplikacje to moda czy przejaw odpowiedzialnej konsumpcji” – dr hab. Agata Balińska, prof. SGGW (budynek 6, sala A-17) – Instytut Ekonomii i Finansów, Wydział Ekonomiczny
  • The diversification of alternative investments – Krzysztof Śnieżko (budynek 7, sala 20) – Instytut Ekonomii i Finansów, Wydział Ekonomiczny (Koło Naukowe „Finanse i Gospodarka”)
  • „Czy w przyszłości będziemy jeść owady?” – mgr inż. Radosław Bogusz, mgr inż. Anna Sybilska (budynek 8, sala 112) – Wydział Technologii Żywności

 

13.00-14.00


„Czekolada – gorzka sałatka prosto z amazońskiej dżungli”  – prof. dr hab. Jarosława Rutkowska (budynek 8, sala 112) Wydział Żywienia Człowieka 

 

13.00-15.00


AKADEMIA PRZEDSIĘBIORCZOŚCI  – (budynek 6, sala D-22)

20 maja (Sobota)

12:00-12:30


“Niezwykłe owady” – Tomasz Mokrzycki (budynek 34, sala 93)

 

12:30-13:00


“Zbieranie, preparowanie i konserwowanie owadów” – Jerzy Borowski, Adam Byk, Tomasz Gazurek, Tomasz Mokrzycki (budynek 34, sala 93)

Szkoła Główna
Gospodarstwa Wiejskiego
w Warszawie
ul. Nowoursynowska 166
02-787 Warszawa

 

Warsaw University
of Life Sciences
Nowoursynowska 166
02-787 Warsaw

 

  • KONTAKT
  • PRACA W SGGW
  • POLITYKA COOKIES
  • POLITYKA PRYWATNOŚCI SERWISÓW SGGW
  • RODO
  • POCZTA
  • MAPA SERWISU
  • INTRANET
  • BIP
  • Mapa Kampusu
  • Deklaracja dostępności
godło

© 1816–2025 SGGW — ALL RIGHTS RESERVED

UE UE

linkedin

linkedin