Ekologiczne rolnictwo i produkcja żywności
- h
przedmioty rekrutacyjne:
- biologia albo chemia albo matematyka (PKG)
WK = PKG * 1
Studia w języku angielskim - dodatkowo:
– potwierdzenie znajomości języka angielskiego
(certyfikat znajomości j. angielskiego
na poziomie B2 lub wynik matury
na poziomie rozszerzonym nie niższy niż 60%)
Candidates applying for admission to studies in the English language, who are not in the possession of a B2 level English language proficiency certificate, approved by WULS can confirm their knowledge of the language by taking an English language interview organized by the University. You can apply for an interview when registering for studies at IRK.
Rules for conducting language interviews
uzyskany tytuł: licencjat
STACJONARNE
przewidywany limit przyjęć: 30
początek zajęć: zimowy
czas trwania studiów: 3 lata (6 semestrów)
(kierunek w j. angielskim – przewidywany
limit miejsc 30)
Opis kierunku
Studia pozwalają uzyskać wykształcenie w najbardziej obecnie pożądanych dziedzinach, jakimi są ekologiczna produkcja roślinna i jakość żywności. Studia prowadzone są w dwóch wariantach – w języku polskim lub angielskim (na każdy odbywa się oddzielna rekrutacja). Studenci nie tylko zdobywają specjalistyczną wiedzę, lecz także uczą się rozwiązywać konkretne problemy. Zajęcia prowadzone są m.in. przez specjalistów z zagranicy, z wykorzystaniem innowacyjnych metod przygotowujących ich do przyszłej pracy. Program studiów opracowano zgodnie z oczekiwaniami potencjalnych pracodawców z branży produkcji żywności ekologicznej. Przed studentami kończącymi ten kierunek otwierają się szerokie perspektywy zawodowe.
Program studiów:
Perspektywy zawodowe
Po tym kierunku można pracować w firmach na każdym odcinku łańcucha produkcji żywości ekologicznej (produkcja polowa, handel krajowy i międzynarodowy, przetwórstwo, certyfikacja i kontrola). Są to na przykład:
• gospodarstwa ekologiczne,
• zakłady przetwórstwa ekologicznej żywności,
• firmy zajmujące się obsługą produkcji ekologicznej,
• agrobiznes,
• redakcje czasopism rolniczych, redakcje radiowe i telewizyjne.
Kontakt
strona wydziału: wrie.sggw.sylosoftware.pl/
e-mail: dwre@sggw.sylosoftware.pl
tel.: (22)5932515